فیلمبرداری با موبایل ؟
با موبایل هم میشه ویدئو با کیفیت ضبط کرد؟
با کمی تمرین و دسترسی به چند نکته کلیدی، بله، میشه.
در این مقاله ما راهکارهایی مفید جهت بهبود فیلم برداری با موبایل را به شما ارائه میدهیم. با دیجیتارگتینگ همراه باشید…
اول به این سوال جواب بدیم که اصلا چرا از تلفن همراه برای ضبط ویدیو استفاده کنیم ؟ و تلفن همراه چه مزیت هایی نسبت به دوربین های حرفه ای داره:
• تلفن های همراه در همه جا همراه شما هستند و ما تقریباً همیشه تلفن های خود را همراه خود داریم. ضبط سریع و خودانگیخته محتوای ویدیویی نیازی به استفاده دوربینهای فیلم برداری بزرگ در زمانی که یک فرصت غیرمنتظره پیش میآید، ندارد.
•اگر در اول مسیر کسب و کار خود هستید یا منابع کافی برای خرید یا اجاره دوربین های حرفه ای فیلم برداری ندارید، فیلم برداری با موبایل بسیار مقرون به صرفهتر است.
•همچنین کیفیت دوربین موبایل های امروزی تا حد زیادی پشرفت کرده و ویدیو های قابل قبولی با آن میتوان ضبط کرد.
از زوم روی گوشی خودداری کنید
هنگام فیلمبرداری با موبایل زوم کردن باعث کاهش کیفیت ویدیوی شما میشه، سعی کنید اگر میخواهید تصویر را زوم کنید موبایل را به سوژه نزدیک کنید و از زوم خود دوربین موبایل استفاده نکنید ،تا بالاترین کیفیت ممکن را داشته باشیم.
در فیلمبرداری با موبایل صدا را فراموش نکنید
نقط ضعف اصلی فیلم برداری با موبایل صدای ضعیف و بی کیفیته.میکروفون موبایل تمام صدای اطراف را ضبط میکنه و این باعث میشه صدای ویدیوی شما پر از نویز های آزار دهنده بشه ،خرید یک میکروفون سیمی که قیمت زیادی هم نداره میتواند در کیفیت ویدئو ضبط شده شما تاثیر بسیار زیادی بزاره و خیلی مهمه که ما صدایی با کیفیت بالا و بدونه نویز داشته باشیم.
پشنهاد میکنم بخوانید:«بهترین میکروفون برای تولید محتوا»
خطوط کادربندی در فیلم برداری با موبایل
در اکثر برنامههای دوربین و ضبط فیلم ، گزینهای در تنظیمات برای کادربندی صفحه وجود دارد. این حالت را در موبایل خود فعال کنید تا بتوانید سوژه و مناظر مورد نظر خود را در کادر دوربین به درستی قرار دهید. محبوب ترین حالت کادربندی 3*3 و قاعده یک سوم است، بنابراین میتوانید ناحیه یا جسم موردنظر خود را در یکی از نقاط یک سوم قرار دهید تا به بهترین ترکیببندی برسید.
قانون یک سوم چیست ؟
یکی از ابتداییترین و البته مهمترین قوانین در عکاسی و فیلم برداری، قانون یک سوم است که اساسا وظیفهی اصلی آن، مشغول کردن و جلب مشارکت بیننده است. در واقع طبق این قانون یک تصویر به دو خط عمودی و دو خط افقی، عملا به 9 قسمت تقسیم میشود. تمرکز دید کاربر هم بیشتر روی تقاطع این خطوط است. حتی جالبتر این است که حتی همین چهار نقطه طلایی هم اهمیت یکسانی ندارند و همان طور که در تصویر زیر میبینید، اولویت این نقطههای با توجه به جلب نظر کاربر به صورت زیر است.سعی کنید در فیلم برداری در نقاط طلایی قرار بگیرید تا محتوای باکیفیت تری تولید کنید.
چند نمونه از قانون یک سوم در فیلم برداری
نورپردازی یک اصل خیلی مهم
نورپردازی خوب بسیار مهمه و تاثیر زیادی بر دوربین های گوشی های هوشمند دارد. تا حد امکان سعی کنید ویدیوی خودتون رو در مکانی با نور روشن بگیرید. این به جلوگیری از سایه های غیر ضروری و مناطق دانه دار در ویدیوی شما کمک زیادی میکنه.خرید انواع تجهیزات نورپردازی ، رینگ لایت یا سافت باکس و… میتونه کمک زیادی به کیفیت ضبط ویدیو شما بکنه.
پیشنهاد میکنم مطالعه کنید:«راهنمای نورپردازی برای تولید محتوا»
فلش دوربین موبایل ، خاموش
حتما تا به حال دیده اید که در بعضی ویدیوها یا تصاویر، پوست شخص زرد، و پسزمینه آن بسیار تیره است.در این مواقع مشکل از کیفیت دوربین موبایل نیست بلکه فلش موبایل روشن بوده و باعث ایجاد نور های اضافی شده. فلش موبایل نمیتواند منبع نور خوبی برای ضبط ویدئو باشه.
استفاده از لنز کلیپسی در فیلمبرداری با موبایل
زمان فیلمبرداری با موبایل شما ممکن است در شرایطی قرار بگیرید که بخواهید تصویر عریضتری داشته باشید و یا روی یک سوژه خیلی نزدیک فوکوس کنید. خوشبختانه لنزهای اپتیکال کلیپسی که برای تلفنهای همراه عرضه میشوند خیلی ارزان هستند و از آنها میتوانید برای تصاویر واید و یا ماکرو استفاده کنید و محتوای خلاقانه تری تولید کنید.
لنز موبایل را تمیز کنید
نکته ای که اکثریت افراد به اون توجه نمیکنند اینه که در طول روز به دلیل رطوبت و چربی انگشتان دست ، ممکنه لنز دوربین موبایل ما کمی کثیف شده باشه که این در کیفیت ویدیو ضبط شده خیلی تاثیر میزاره، قبل از شروع فیلم برداری حتما با یک دستمال صفحه لنز را به خوبی تمیز کنید و مطمئن شوید که هیچ الودگی روی آن نیست.
منابع: