تیزر تبلیغاتی استاپ موشن چیست؟ ممکن است که نام استاپ موشن (stop motion) تا به امروز حتی یک بار هم نشنیده باشید، اما بدون شک در کودکی، حداقل یک بار انیمیشنهای طراحی شده با استفاده از این تکنیک را مشاهده کرده اید.
در واقع استاپ موشن، یکی از تکنیک هایی کاربردی برای صنعت انیمیشن سازی، تبلیغات و به طور کلی ویدیو مارکتینگ است. استاپ موشن نوعی هنر گرافیکی است که برای تولید آن از حرکت فریم به فریم سوژه عکاسی می شود و زمانی که در کنار یکدیگر قرار داده می شوند این گونه به نظر می رسد که انگار اشیای موجود در عکس، حرکت می کنند. استاپ موشن باتوجه به درخواست مشتری در انواع گوناگونی ساخته می شود، برای آشنایی بیشتر تا انتهای این مقاله با دیجیتارگتینگ همراه باشید.
استاپ موشن چیست؟
زمانی که سن کمتری داشتید با دیدن انیمیشن ها به این موضوع فکر کرده بودید که چگونه ساخته می شوند؟ استاپ موشن یک تکنیک خلاقانه ی گرافیکی است که در هنگام ساخت آن انیماتور تمام تصاویر پشت هم را با سرعتی ثابت نمایش می دهد که حس حرکت و زنده بودن کاراکتر ها و اشیا را به ببینده القا کند. استاپ موشن به طور معمول بیشتر در ساخت انیمیشن و ویدیوی تبلیغاتی مورد استفاده قرار می گیرد.
در ساخت انیمیشن به روش استاپ موشن یا Stop Motion، به جای استفاده از نقاشی، از عروسکها و مدلهای واقعی استفاده میشود. این کار به این صورت انجام میشود که عروسک را کمی حرکت میدهند، سپس از آن عکس گرفته میشود و آنقدر این عمل را تکرار میکنند تا حرکت تصویر را به بیننده القا کنند.
این هنر جذاب زیر شاخه ی موشن گرافیک است و باعث می شود که انیماتور به کمک تکنیک استاپ موشن بتواند هر چیزی که درون ذهن خلاق خود می پروراند را ابتدا به عکس استاپ موشن و سپس انیمیشن تبدیل کند. به عبارتی ایده استاپ موشن تبلیغاتی، به شما کمک می کند که به هر جسمی یا عکسی جان دهد این کار به طور معمول انجام شدنی نیست اما با استفاده از استاپ موشن ممکن می شود.
تفاوت استاپ موشن و موشن گرافیک
نکته قابل توجهی در اینجا وجود دارد که اغلب مردم هنوز تفاوت استاپ موشن و موشن گرافیک را به درستی نمی دانند و گاهی این عبارات را به جای هم به کار می برند. موشن گرافیک معمولا با تنظیم اشیاء انتزاعی، متن و دیگر عناصر طراحی گرافیکی در حرکت همراه است. در مقابل استاپ موشن به عنوان یک شکل هنری خاص از انیمیشن، بیشتر بر روی روش های سینمایی و تکنیک های داستان سرایی برای تدوین یک روایت تمرکز دارد.
قدمت استاپ موشن چقدر است؟
هنر استاپ موشن بسیار قدیمی بوده و حدودا قدمتی برابر با صنعت سینما دارد. در آن زمان کارگردانان فیلمهای مختلف، به دنبال راهی برای حرکت بخشیدن به اجسام بودند و این گونه بود که ایده استفاده از این تکنیک به ذهنشان رسید. اولین بار این هنر در فیلم Humpty Dumpty Circus در سال ۱۸۹۷ استفاده شد. استاپ موشنها، سالها برای ساخت جلوههای ویژه مورد استفاده قرار میگرفت. شاید برای شما جالب باشد که بدانید فیلمهای جذاب و به یاد ماندنی Star Wars و The Terminator و Robocop نیز با استفاده از این تکنیک ساخته شده است.
با انواع استاپ موشن آشنا شوید
همان طور که گفته شد، برای ساخت این نوع انیمیشنها، از اجسام و وسایل متنوعی استفاده میشود و همین امر سبب پدید آمدن انواع استاپ موشن شده است. قبل از ساخت، تهیه و سفارش استاپ موشن لازم است انواع آن را بشناسید تا بهترین و مناسب ترین نوع استاپ موشن را انتخاب کنید، انواع استاپ موشن عبارتند از:
استاپ موشن عروسکی
برای ساخت این نوع استاپ موشنها از عروسکهایی با مفصل متحرک استفاده میشود. بدین صورت به راحتی میتوانند عروسک را حرکت دهند و از آن عکسهای پی در پی بگیرند.
استاپ موشن مدلی
استاپ موشن مدلی، در گذشته به عنوان جلوههای ویژه مورد استفاده قرار میگرفت. امروزه استاپ موشنها جای خود را به جلوههای ویژه کامپیوتری دادهاند. در گذشته انیمیشنهای ساخته شده با استفاده از این روش، به بخشی از فیلمها اضافه میشدند و صحنههای جذابی به وجود میآوردند.
استاپ موشن اشیا
در این نوع استاپ موشنها همانطور که از اسم آن پیداست، به جای استفاده از عروسکها، از اجسام و اشیا مختلف استفاده میشود.
کات اوت (Cutout)
در کات اوتها، تکههای بریده شده کاغذ و پارچه، بازیگر هستند! این تکهها بر روی پس زمینهای مشخص قرار میگیرند و پس از حرکت، از آنها عکسبرداری میشود.
استاپ موشن سایه ای
این مدل استاپ موشن شباهت زیادی به کات اوت دارد و برای ساخت آن از نور و سایه ها برای روایت داستان استفاده می کنند
پیکسلیشن (Pixilation)
برای ساخت این مدل از استاپ موشنها، که نسبت به انواع دیگر آن حرفهای تر است، از انسانها استفاده میشود. معمولا در فیلمهای فانتزی و تخیلی که امکان تصویربرداری از بعضی صحنهها در دنیای واقعی وجود ندارد، این تکنیک مورد استفاده قرار میگیرد.
استاپ موشن خمیری
در این انیمیشنها، عروسکهای خمیری به کار میروند. دلیل استفاده از این متریال برای ساخت عروسک، این است که به راحتی تغییر شکل میدهند و میتوانند حتی حالت صورت عروسک را نیز تغییر دهند.بر خلاف دیگر سبکها شما در انیمیشن خمیری به راحتی و بدون هیچ محدودیتی میتوانید اشکال مختلف خمیری را به یکدیگر تبدیل کنید و جذابیت کارتان را بالا ببرید.
5 نکته کلیدی در ساخت استاپ موشن
- برای تهیه یک استاپ موشن دوربین را در یک مکان ثابت و بدون لرزش قرار دهید.
- بهتر است که در هنگام عکس برداری عکس ها را از طریق تایمر و کنترل از راه دوربین ثبت کنید.
- به جای استفاده از نور خورشید از نور پروژکتور یا نور چراغ استفاده کنید.
- در حین عکس برداری به سایه های ایجاد شده در کار بسیار دقت کنید.
- برای نتیجه بهتر، بک گراند ثابتی در پشت کار داشته باشید، برای این کار می توانید از یک کاغذ تک رنگ و یا پرده عکاسی استفاده کنید.
آشنایی با ابزارهای ساخت استاپ موشن
برای ساخت انیمیشنها به روش استاپ موشن، از ابزارهای حرفهای استفاده شده که در ادامه با سه مورد از این نرم افزارها آشنا خواهید شد.
نرم افزار Dragon Frame
این نرم افزار امکانات بسیار قدرتمندی در زمینه تصویربرداری و نورپردازی دارد. از ویژگیهای مهم Dragon Frame، میتوان به داشتن تایم لاین و امکان زمانبندی تصاویر به وسیله درگ کردن، اشاره کرد.
نرم افزار Stop Motion Pro Eclipse
یکی از رایجترین برنامهها برای ساخت استاپ موشن، نرم افزار Stop Motion Pro Eclipse است. به کمک این برنامه و اتصال آن به دوربین یا وبکم، میتوانید مستقیما از اجسام موردنظر تصویربرداری کرده و در محیط نرم افزار آنها را ویرایش نمایید.
نرم افزار iKITMovie
برنامه iKITMovieیکی از راحتترین رابط کاربریها را دربین تمام نرم افزارهای مربوط به این کار، دارا میباشد. این نرم افزار از پرده سبز پشتیبانی میکند و افکتهای صوتی متنوعی دارد. iKITMovie در بخش آموزشی خود، به صورت کامل و گام به گام طرز استفاده را به شما آموزش میدهد.
ساخت استاپ موشن فقط در استودیو امکان پذیر است؟
برای ساخت استاپ موشن دوربین باید ثابت باشد و یا اینکه طبق یک سناریوی مشخص حرکت کند به همین علت شما نیازمند تجهیزاتی مانند دوربین، پایه و تجهیزات نورپردازی هستید که بسیار جاگیر هستند، از این رو بهتر است که استاپ موشن در استودیو ساخته شود اما اگر اصرار بر انجام این کار دارید می توانید به کمک شبیه سازی در منزل استاپ موشن بسازید.
امکانات لازم برای ساخت استاپ موشن
برای اینکه بتوانید یک استاپ موشن با کیفیت و حرفه ای بسازید نیازمند تعدادی تجهیزات، ابزار و رعایت قوانین هستید رعایت نکات طلایی باعث می شود که بتوانید بهترین نتیجه را داشته باشید. شرایط و امکانات ساخت استاپ موشن عبارت است از:
- انتخاب دوربین باکیفیت و حرفه ای
- انتخاب داستانی متناسب
- استفاده از نرم افزارهای مناسب و کاربردی
- فیلم برداری کردن در یک فضای مناسب
- فراهم کردن تجهیزات عکاسی
مزایای استفاده از استاپ موشن در اینستاگرام | تبلیغات
تبلیغات ویدیویی به دلیل اینکه جذابیت بیشتری به نسبت محتوای متنی برای مخاطب دارند زمان بیشتری در ذهن بیننده باقی می مانند و به همین علت بهتر است که برای بازاریابی و تبلیغات از محتوای بصری استفاده کنید. مهم ترین مزایای استفاده از استاپ موشن در تبلیغات عبارت اند از:
- جذب مخاطب و افزایش میزان فروش
- تبدیل بیننده به مشتری وفادار
- ایجاد حس تعامل و وابستگی برای مخاطب
- سرعت بخشیدن به برندینگ
- آموزش آسان، قابل فهم و جذاب برای بیننده
تعرفه ساخت استاپ موشن
هزینه سفارش و ساخت استاپ موشن به عوامل گوناگونی مانند: نوع طراحی، تعداد کاراکتر و هدف از ساخت استاپ موشن وابسته است، به طبع هرچه محتوای ویدیویی شلوغ تر و پر کاراکتر تری مد نظر دارید باید هزینه ی بیشتری را برای سفارش استاپ موشن پرداخت کنید. شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر از قیمت استاپ موشن و دریافت مشاوره ی رایگان میتوانید با مشاورین و متخصصین آژانس تبلیغاتی دیجیتارگتینگ در خصوص انتخاب بهترین نوع تبلیغ و حتی برای کمک در ساخت آن با شماره 09915531675 تماس بگیرید.
جمع بندی نهایی
در این مقاله بیان کردیم که تیزر تبلیغاتی استاپ موشن چیست؟ و چگونه ساخته می شود. ساخت استاپ موشن زمان زیادی از شما می گیرد و شما برای اینکه بتوانید یک نتیجه ی عالی داشه باشید باید تمامی مراحل را با دقت و حوصله انجام دهید. امیدواریم که با خواندن این مقاله به اطلاعات شما افزوده شده باشد و بتوانید با آگاهی بیشتری استاپ موشن خود را سفارش دهید و یا اینکه آن را در منزل بسازید. نظرات جذاب خود را در این زمینه با ما به اشتراک بگذارید.